Tillverkningsnr 390 BVV 10

Lidwall & Söner AB, Leksand sålde denna varpbåt till Bjerkenes & Co A/S Oslo. De förefaller ha varit någon typ av agent för Lidwalls i Norge då de sålde båtar till flera olika kunder. Båten var egentligen avsedd för Berger och Langmoen i Brumundal vid sjön Mjösa dit den levererades den 9 Juli 1959. Ingemar Widell och Bertil Hagström på verkstaden stod för monteringen. Längd 6,10 m. bredd 2,30 m., Originalmaskinen var en Bolinder typ 1051 BR 57 på 11,5 hkr och båten hade ett spel av typen SM 7. Totalvikten var 2 000 kg

Vi fick i dagarna denna bil på en Lidwallsbåt som hade ägts av Berger och Langmoen i Brumundal. Vi drar slutsatsen att det är just denna båt som Arve M Nordseen sänt oss bild på som har tillverkningsnr 390.

.

Berge Langmoens varpebåt fra Lidwall. Brukt i deres lense ved Brumunddal i Mjøsa.
Båten som turbåt, Bild text Arve N. Foto: Stian Solberg, Gjøvik mulig 2008

På Lidwallsdagen i Leksand den 1 augusti 2015 fick vi besök ända från Norge av Hege och Arnt Fjeldberg som kom med bilder på BVV 10 nr 390 i originalutförande. De kunde vidare berätta att båten fanns kvar som fritidsbåt på Mjösa i Brumunddal och ägdes av Jens Y Mathiesen.

Båten i augusti 1993 Foto Stian Solberg genom Arnt Fjeldberg

Foto Stian Solberg genom Arnt Fjeldberg

Foto Stian Solberg genom Arnt Fjeldberg

Foto Stian Solberg genom Arnt Fjeldberg

Tillbaka