Tillverkningsnr 670 typ Högsjöbåt som arbetsbåt för Televerket

Lidwalls Verkstads AB levererade denna arbetsbåt  till Televerket i Göteborg den 18 Februari 1972. Längd 8,50 meter bredd 2,75 m Båten var av Lidwalls typ Högsjöbåt och var avsedd för för linjearbeten i Göteborgs skärgård. Den var utrustad med kojplatser för övernattning.  På bilderna provkörs båten i en vintrig Österdalälv med Ingemar Widell vid rodret.

Samtliga bilder från Lidwallsidans arkiv, feb 1972

Vi vet inte hur länge den tillhörde Televerket men 2003 såldes den från Göteborg av en privatperson till Pekka V. i Enköping. Då var båten att betrakta som ett renoveringsobjekt ock inredningen var nedplockad. Båten såldes vidare något år senare och kom till Östersund där den skulle iordningställas. Där slutade våra spår efter denna båt i januari 2011.

Men så kom brev och e-post från nuvarande ägaren Leo!

 

Hej
Jag har en Lidwalls typ Högsjöbåt som var beställd av Televerket som arbetsbåt. Jag köpte den som ett stålskrov strax söder om Västerås. Har haft den i 3 år och har precis börjat renovera. Kommer att bygga om den en del, bland annat flytta motorn till aktern och montera ett AQ280. Detta för att få bättre manövreringsförmåga på båten.Motorn, en MD 21 special har jag renoverat och är klar för montering.

Med vänlig hälsning Leo K.

Leo återkommer med tillverkningskylten men vi tror tillsvidare attdenna båt är just nr 670.

 

Tillbaks