Tillverkningsnr 674 typ Ferrina 110

Lidwalls Verkstads AB levererade denna Ferrina 110 skrovfärdig och målad till företaget Praktisk Teknik - Rickard Andersson i februari 1972. Leveransadress okänd. Längd 11,00 x 3,10 m. Skrovet är ett Ferrina 100 som förlängts med en meter i aktern. Motor okänd. Vi har inget fullständigt tillverkningskort på denna båt, bara en kort beskrivning av mått och utförande i nummerserieliggaren. Vem som slutförde arbetet känner vi heller inte till. Vi hoppas få hjälp av läsarna för att få mer kunskaper om båten. Var är bilden tagen då båten är i fart? Och Praktisk Teknik är det ett av läsarna känt företag? Det är Lars Jönses som hittat bilderna i Leksands Lokalhistoriska Arkiv och han liksom redaktionen vill veta mer.

I augusti 1972 har båtbygget kommit så här långt. Motorn installerad, rutorna glasade, mast och reling på plats men kanske ännu inte fullt inredd. Vi undrar om någon vet var bilden är tagen? Foto sommaren 1972 från Leksands lokalhistoriska arkiv genom Lars Jönses.

 

 

 

Skrovet klart för blästring. Ni kan se hur plåtslagarna värmekrympt bordläggningen för att ta ut bucklor orsakade av värmen vid svetsningen. Det är de blå fälten närmast relingen som fått en slick av gaslågan. Att värmekrympa plåtar är en svår konst, det vet red av egen erfarenhet. Foto februari 1972 från Leksands lokalhistoriska arkiv genom Lars Jönses.

 

Mot måleriet på verkstadens vagn. Gunnar Parks tvåfärgade Ford Taunus 20m XL i bakgrunden. Foto februari 1972 från Leksands lokalhistoriska arkiv.

Plåtklar. Foto Februari 1972 från Leksands lokalhistoriska arkiv.

Och Simsalabim så blev det färgfilm. Foto februari 1972 från Leksands lokalhistoriska arkiv

Lastas på en vagn reggad i Östergötland på väg mot inredning och motorinstallation?
Foto februari 1972 från Leksands lokalhistoriska arkiv.

Kanske det sista verkstadsfolket såg av Ferrina 110 nr 674. Ser ni den typiska Lidwallspollaren på taket till akterruffen. Ett säkert signum för Leksandsbyggda arbets- och fritidsbåtar. Med andra ord- ännu en leverans från Lidwalls i Leksand.
Foto februari 1972 från Leksands lokalhistoriska arkiv genom Lars Jönses.

Tillbaks