Tillverkningsnr 696 typ Ferrina 90 Salong

 

 

Lidwalls Verkstads AB levererade denna Ferrina 90 Salong som halvfabrikat till makarna Winblad i Stockholmi dec 1973. Längd 9,00 x 2,75 meter. Skrovet var vid leveransen sandblästrat och grundmålat, motorn och drevet installerat. Motorn var en Chrysler Super Bee II, en V8 på 4,5 liter och c:a 200 hkr. Två rostfria bränsletankar rymde totalt 400 liter.

Vi fick ett trevligt e-brev från Kaj Himberg med bilder på en båt som red. har känt till en längre tid men som nu har ny ägare. Kaj köpte hösten 2010 på Rådmansö i Stockholms skärgård där den legat upplagd en längre tid. Kaj hade i skrivande stund båten på Åland där ny inredning skulle byggas. Det är inget problem , skriver den nya ägaren Jag har inrett många båtar förut. Kajs brev innebär att vi nu har dokumenterat tre av totalt fyra tillverkade Ferrina 90 Salong.

Foto Kaj Himberg

 

Det finns en anteckning att båten senare såldes till en Herr Molander i Nyköping men därefter är historien okänd. Vi vet inte om flybridgen har tillkommit efter leveransen men troligen är det så..

Styrplatsen Foto Kaj Himberg

En titt akterut Foto Kaj Himberg

Tillbaks