Tillverkningsnr 720 typ BV 4

Lidwalls Verkstads AB levererade denna båt till Korsnäs Marma AB i Gävle den 14 augusti 1975. Längd 4,90 m. Bredd 1,90 m. Motorn som ännu sitter i båten är en Volvo Penta typ MD 2B på 23 hkr. Båten hade inget varpspel utan var en ren bogserbåt. Båten byggdes öppen med en heltäckt motorhuv av plåt. Bordläggningen i 4 mm plåt. Stäv och köl av plattjärn 50 x 10 mm.

 

Leveransdokumentet på denna sent byggda mindre båt innehåller många poster såsom elinstallation med allt vad det innebär, Cutlesslager, ellänspump, lantärnor och till och med körinstruktion. Så även de små båtarna blev mer och mer avancerade i slutet av verkstadens båtbyggarepok. Det står längst ned på lev. dokumentet "Båten leveras 2 ggr. målad och fullt körklar"

Vi vet ej när den blev fritidsbåt. Numera går den vanligtvis på Storsjön och har Sandviken som hemmahamn. Bilderna på båten togs i Rättvik aug 2007 under Classic Car Week av Red. Båten sjösattes i Siljan men vi har inga bilder då hon är i sjön varför sådana foton härmed efterlyses bland våra talrika läsare.

Alla foto Red.

Tillbaks