Tillverkningsnr 741 typ Ferrina 31

 

Lidwall Verkstads  AB byggde denna båt som demobåt i halvfabrikat och levererade den till en herr Roland Ekholm i Lidköping oktober 1976. Längd 9,30 m. Bredd 3,10 m. Båten levererades utan motor men med akterruff. Ritningarna var framtagna av  båtkonstruktören Halvor Rosenbaum (1927- 2002). Rosenbaums penna hade bl. ritat båtar för Marieholm och självbyggeribåtarna Bahama.

I januari 2018 besökte red arkivet i Leksands kulturhus och hittade utställningsbilder på den första Ferrina 31. Betydligt fler medborgare var på den tiden hantverkare och "gör det själv" var ett vanligt fenomen. Det fanns många fritidsbåtvarv som byggde halvfabrikat i både stål och plast. Hösten 1976 lanserade Lidwalls Ferrina 31 på en utställning på kungliga Djurgården i Stockholm. Båten uppställ på bästa tänkbara säljplats. Inredningen uppdukad med info och kontrakt, orderpennan klar på campingbordet och fällstolar sitta att ned och språka i. Som ses ovan så förlöpte allt väl och båten såldes till Lidköping. Där slutar spåren. Välkommen med tips!
Texten på banderollen lyder " Ett stålskrov som håller er livstid. 1/2 eller 3/4 fabrikat. Inredningen gör ni själv"
På trappen står Gunnar Park
Foto i Leksands Lokalhistoriska arkiv.En kulen höstdag började här stora drömmar om framtida härliga båtfärder, sol och värme. Foto i Leksands Lokalhistoriska arkiv.Svårt att lägesbestämma trots flera foton. Men mycket har  hänt på Djurgården sedan 1976. Red gissar att utställningen  hölls på Biskopsudden. Foto i Leksands Lokalhistoriska arkiv.


Tillbaks