Okända nr 13 typ BV 15 nu Nestor

En typisk Lidwalls båt med ruff och 2 ventiler per sida. I ruffen fanns en lite spis. Nuvarande ägare Chister Lindgren, Vikbolandet, skriver om Nestor som båten nu heter.

På land efter inköp 1994 Foto Chister Lindgren

Hej. Anders. Det skulle vara skoj om det gick att få fram lite historik om Nestor. Måtten är 8,5 x 2,5.m Det sitter en BM 1052 i båten nu men det är väl knappast originalmotorn. På motorskylten står Typ 1052-11357-S1266 Tillv. Nr 10736-1651. Ett spel har suttit monterat i den och på främre skottet kan man skönja ett namn som jag får till "Norpan, Skorpan eller liknande. Det har suttit ett utanpåliggande roder tidigare som sedan har flyttats under vattenlinjen. Någon skylt har jag inte hittat i båten. Far och jag köpte Nestor 1994 från Gamleby där den var dykbåt, och hade före det varit i Karlskona. Säljaren var säker på att det var en Lidvallare. Farsan var mycket förtjust i båten och har kört oerhört mycket med den längs ostkusten sedan den fått en förlängning av överbyggnden

Slingerkölen, hytten förlängd Foto Chister Lindgren

Redaktionen följer upp alla tänkbara spår. Genom Christer L. fick vi kontakt med Jonny Swan som var en av delägarna när båten var hemma i Gamleby, Flatvarpen. Där fick båten namnet Aigier De köpte båten i Karlskrona 1990 och använde den som bland annat som dykbåt, men där slutar spåren. Säljaren i Karlskrona hade köpt båten från Norrland där den gått i flottningen men Norrland är ju ett vitt begrepp.

 

Hur går man vidare för att hitta Nestors historia ??

Kanske att det går att få fram till vilket företag / flottningsförening motorn levererades.?? Har namnet " Norpan" någon anknytning till något vattendrag i norra Sverige? En annan ledtråd kan vara den påsvetsade slingerkölarna.

 

Foto Chister Lindgren

Nestor i fart Foto Chister Lindgren.

Lidwallssidan tackar Christer och Jonny för trevliga telefon samtal och hoppas på att vi kan få fram mer historia om denna BV 15 som troligen är byggd före 1955.

Tillbaks