Okända nr 14 typ ???

Ännu en båt som Christer Lindgren ägt och byggt om kraftigt. Han skriver till oss.

" Den andra Lidvallaren "Fortuna" som jag breddade och förlängde och gav en ny överbyggnad, har jag inte längre kvar tyvärr. I den båten fanns en tillverkningsskylt som bekräftade ursprunget, men skylten försvann i en husbrand nyligen. Bifogar ett par bilder på henne från före och efter ombyggnaden

Båten i orginalskick. Foto Chister Lindgren.

Fortunas mått var 7,1x2,3 hade isbrytarstäv och blev senare 10,5x3,4 m Det satt ingen motor i båten när jag köpte den, men av urtagningarna i bottenstockarna att döma så hade det varit en motor med stort svänghjul i tidigare.

Invändig vy innan ombyggnaden Foto Chister Lindgren.

Jag köpte båten -98/99 av en sjöman från Katrineholm som hette Grönlund. Han hade några år tidigare köpt den av en man som jobbade på sjöfartverket i Norrköping och som tydligen ägt den i många år.

Spåren efter timmerburen finns kvar. Foto Chister Lindgren.

Resultatet av ombyggnationen. Foto Chister Lindgren.


Jag är mycket förtjust i Lidvalls båtar bla då jag anser de är ovanligt välbyggda, och har haft flera stycken. Jag har förgäves letat efter en gammal Lidvallare runt 10x3 meter eller något större i åratal, enbart skrov eller i användbart skick, och skulle vara tacksam för tips om ni råkar höra om någon som är till salu.
Hälsningar Christer Lindgren

Vi tror att denna båt är en relitivt sent Lidwalls bygge och om isbrytarstäven är orginal borde den gå att spåra, Vet ni läsare mer hör av er till redaktörerna.

Tillbaks