Okänd nr 9 typ Ferrina 31 som heter Miranda

Vi fick ett E-brev och en bild på en Ferrina 31 med påbyggd flybridge. Ägaren söker båtens ursprung. Vi på www.lidwallsbatar.se förmedlar gärna ny uppgifter till ägaren. Tryck på länken Webbmaster Och så vår ständiga fråga; Tillverkningsnummret ??

Hejsan!

Jag äger sedan snart 10 år en Lidwallsbåt . Dessvärre vet jag inte så mycket om hennes  bakgrund. Vad jag vet så är det ”modell Ferrina 31” och i den sitter det en 6 cylindrig Ford på lika många liter. Den är (från början) på 160 hkr eller liknande. Dom flesta av dom har nog rymt från stallet, men det gör inget, vad ska den båten med mer än 50-100 Hk till? Jag ser inte annat än att det inverkar menligt på förbrukningen av diesel.

Hennes namn är nu Miranda, och så hette hon när jag köpte henne. Jag köpte henne av Gernandt. (Ja, sonen till hästsportskommentatorn.) Innan dess tror jag att hon hade hemmahamn Lidingö … Ägd av någon läkare … ???Enligt uppgift är motorn från -82 och båten från -76, så den kan vara eftermonterad. Den behöver ju inte ha
varit ny när den monterades, så montering kan ju ha skett efter -82. Under alla år, och distans (hon har gjort Göta Kanal, Kinda Kanal, varit ”en bra bit norrut”, på Åland men framförallt i Sthm Skg) så har båtägandet varit nästan problemfritt. Kanske beroende på att motorn ”knappt jobbar” när hon tuffar fram i 7 Knop. Som du ser har hon fly bridge, är det något som är eftermonterat, eller byggdes dom så? Kan du hjälpa mig med mera uppgifter?

 

Regards. Anders Axi

 

I oktober 2013 meddelade Anders Axi att han sålt båten vidare till Söderhamn och Hans Korselius.

Tillbaks