Okand 92 typ Ferrina 31 heter Johanna II Kan var nr 782.

Lidwalls Verkstads AB levererade denna båt som halvfabrikat / skrov till Melker Pettersson i Torsång . Längd 9,30 m. Bredd 3,10 m. Han byggde upp båten bla med hjälp av grannen Rolf Norling som hjälpte till med eldragningen. Motorn kom från en krockad lastbil med få mil på mätaren. Såldes till bröderna Börje och Bengt Gustavsson  runt 1982 som fortsatte att köra på Runn. Hon såldes sedan vidare till Stockholm när Börje gick bort runt 1995. En av våra meddelare menar att det var ett färdigt skrov som köptes från Leksand. En annan menar att Melker P. byggde hela båten själv från endast ritning, plåt och plattjärn. Johanna II skulle kunna vara byggd av den annullerade orden 782 som startades 1978. Det stämmer också med det byggår som flera källor uppgivit.

Nuvarande ägaren Rolle Bohman köpte runt 2005 från Muskö där båten hade stått på land ett antal år och var i behov av iordningställande. Han rustade båten och kunde gå hem till Västerås för egen maskin - en 6 cyl Volvo D67 - där båten funnits sedan dess. Vårvintern 2017 är den till salu på Blocket .se. Vi har hela ägarfkedjan men är ännu osäkra om det är ett Lidwallsbyggt skrov i botten eller om det är en Ferrina byggd efter Lidwalls ritningar. Båten har de typiska stegen i botten som är signifikativt för dessa båtar. Hur som helst är det en mycket fin båt tycker i alla fall Red.

Båten såldes till Smedjebacken och Anders Jansson där den nu har hemmahamn. Har setts i Mariefred i juli 2017 på väg till huvudstaden.

 

Foto Rolle Bohman

Foto Rolle Bohman

Nu i Smedjebacken foto Anders Jansson 2017 05 25

Nu i Smedjebacken foto Anders Jansson 2017 05 25

Nu i Smedjebacken, foto Anders Jansson 2017 05 30

Tillbaks