Okänd  nr  96 typ BVV 10 

Lidwall & Söner AB levererade troligen  denna motorvarpbåt till till Klarälvens Flottnings förening . Längd 6,40 m. Bredd 2,20 m. Hon var utrustad med en Seffle 10 hkr tändkulemotor typ S15 BF och ett varpspel av typen SM 7. Båten är en tidig BVV 10 med lågt fördäck och vågbrytare. Vidare kännetecken är  det vinklade avgas röret som var typiskt för KFFs  BVV-10 båtar. Bilden skall vara tagen i sjön Värmullen som ligger vid Arvika och har förbindelse med Klarälven genom en å. Foto är enligt uppgift från 1959. Red kopplade tidigare ihop bilden med BVV -10 nr 50 Borgvik  men den båten har sittruff - högre fördäck - och det har inte båten på bilden Vi vet inte heller vem som degav oss foto för ca 10år sedan.

Redaktionen känner ännu inte till vilket tillverknings  nummer båten hade.  Vi tror att det är någon av de tidigaste KFF båtarna. så alla tips mottages tacksamt. Om du sänt oss detta foto hör gärna av dig

Pär Mattson i Rottneros påpekade att vågbrytarens färg avviker från skrovfärgen.. Det gäller även för första bilden på BVV 10 nr 12  Kanske en bra ledtråd. .Notera även pollaran på akterdäcket som ser likadana ut.

Fint foto från sjön Wärmullen 1959. Okänd fotograf i reds arkiv.

Tillbaks