Tillverkningsnr 695 typ Ferrina 90 heter Carmula

Lidwalls Verkstads AB levererade denna Ferrina 90 till Lennart Hjalmarsson i Saltsjöbaden i november 1973. Längd 9,00 bredd 2,75 m Motorn var en Volvo Penta typ AQD 32 / 270 Båten var således byggd för Aquamaticdrev. Den levererades som halvfabrikat, blästrad och grundmålad.

Vi känner inte till hur båten kom till Härnösand men Martin Nordesjö - en av våra ständiga spanare - såg en Lidwallsbåt från bilfönstret, stannade och sköt från höften med telefonen. Han hann konstatera att båten hade riktiga pollare och så var jakten igång. Identifieringen bygger på uppgiter från nuvarande ägare, tillverkningskortet och uteslutningsmetoden.

Ett ögonblicks uppmärksamhet och slump. Ytterligare en Ferrina har hittats Foto Martin Nordesjö 2016 07 07

Kända linjer. Foto Martin Nordesjö 2016 07 07

Red fick rätt snart kontakt med ägarna även detta genom Martin.. De berättade att de köpt båten för ca tio år sedan av Ulf Gidlund som i sin tur hade köpt av en okänd person i Härnösand runt år 2000. Båten var då i dåligt skick och hade legat i marvatten. Ulf gjorde en betydande upprustning och sålde alltså vidare till Bo Mårthen och Ing-Marie. De har sänt oss bilder på Carmula som sjösattes några dagar efter att Martin passerade. Ägarparet hade tidigare en fritidsbåt i trä och Lidwallsbåten fick överta dess namn.

 

Foto genom Ing-Marie Svensson juil 2016

Foto genom Ing-Marie Svensson juil 2016

Foto genom Ing-Marie Svensson juil 2016

Hej Red

Tack för dina mail, och vimpeln som nu sitter i vår lilla mast. Nu äntligen har vi fått bilderna. Vi har även mätt båten och vi får dessa siffror- 9,12 x 2,67. Kanske är de ej exakta, men närapå. Bredden är tagen bakom sidofönstren. Vår maskin är en 6 cylindrig Bedfordmotor. Underbar gång med en marchfart av 7 knop .Våra resor går mest runt Härnösand och Höga Kusten. Vi är medlemmar i Härnösands segelsällskap som är Sveriges näst äldsta efter det Kungliga. Vi önskar dig en fortsatt skön sommar, och kommer att besöka er fina hemsida många gånger.Bo Mårthen & Ing-Marie Svensson

 

Tillbaks