En Å och en Älv befaren 11 juni 2020

Redaktionen bevakar regelbundet masrallytraden Stockholm - Leksand. Nu var hela två nya broar färdiga på sträckan som vi ej tidigare korsat sjöledels. Det gällde de nya parallella broarna över Tunaån som rinner ut i Dalälven lite norr om Torsång. Uppdragning, uppstigning och elvakaffekokande präglade morgonen. Från den stora staden i söder anlände Alänsia nr 707 med Tomas och Lena, från Västanvik fyllde Ann-Britt och Lasse på med Fina Lina nr 232 och så till sist redaktionen med 259 Klacken

Efter sjösättning var det tid för  älvakaffe och sedan bar det av uppströms mot Tunaån. Innan broarna underkördes gjordes ett konststopp föranlet av Lasse Fabrikörens idoga studium av kart- och satelitbilder. Det visade sig att en liten tarm av ån slutade nästgårds Salins strutsfarm och då solen ännu sken starkt borde en glass underlätta vidare navigation. Sagt och gjort. In i det lokala mangroveträsket, full fart framåt och upp mot åsidorna, Snyggt förtöjda och en kort promenad senare var hela expeditionen glassförsedda samtidigt som den första av dagens regnskurar inträffade.

Inga ledsamheter vilade dock över sällskapet. Nya broar var i sikte, underkördes med besked och därefter en tur på Dalälven. Åter till Torsång och lunchätning av den lokala specialitén Hästräka. Därefter en tur på Lillälven mot Runn, mer regn och så småningom upptagning samt avslutning med gemensam middag.

Flottan sjösatt vid den fina rampen i Torsång. Foto Lasse Fabrikörn Gudmundson

Älvakaffe och planering. Foto Ann-Britt Fabrikörskan Gudmundson

Älvakaffe och planering. Foto Ann-Britt Fabrikörskan Gudmundson

På väg in i Tunaån Foto red.

Med några hangarounds. Foto red.

Glass i den riktningen. Tryck på bilden och åk med en bit !! Foto red.

Triss i bladverket. Foto red.

Mot glassen. Foto red.

Åter till allvaret och dagens verkliga uppdrag!! . Foto Tomas Blom

Broundersökning. Foto red.

På vägen den kända ex DFF-båten Tor. Foto red.

Granne med ångslupen Assint. Foto red.

Nya Bron i sikte. Foto red.

Samling inför själva underkörandet. Foto red.

Att komma till skott och genomföra tänkta planer. Foto red.

Sen lunch på ett välkänt hak. Foto Lasse Fabrikörn Gudmundson

Hästräkadags! Foto Red

 

Tillbaks